fredag 11 september 2009

Apelsajns och handsprit

Cissis syster Stina hade en kompis från Belfast på besök i veckan. Vi blev hembjudna på middag till svärmor och svärfar för att socialisera med den nya bekantskapen. Efter middagen drog Oscar av en riktigt rejäl rap.
-Oops! He was raping, förklararade svärfar pedagogisk för den stackars förvirrade irländskan.
***
Svärfar hade även när vi var på bilsemester i USA för drygt två år sedan vissa problem med engelskan. På biluthyrningsfirman hävdade han nämligen stoltserande när han klappade mig på axeln:
-This is my daughters son.
***
Jag är mycket, men inte Cissis son.
***
Dopet gick förträffligt. Oscar sa inte flaska i kyrkan utan följde cermonin intresserat. Exemplariskt. Killen som vi bjudit in som solist, Gustav Saxvall, sjöng Elton John´s Your song så inte ett öga var torrt. Fint var det.
***
-We are going and get som apelsajns, är en annan svengelsk fras från svärfars amerikavistelse.
***
Jag har just kommit tillbaka från toaletten och precis som vanligt den här hösten så luktar man som en hel Kräftskiva när man komer ut från toa då jag gagnathöstens storsäljare: alcogelen eller handspriten om du så vill.

Den sägs ju stoppa dom här förädiska Svininfluensabakterierna som är på väg, men på köpet luktar man då som en riktig helkäll på krogen.
Sällan har väl en produkt gått från en mycket grå och undanskymd tillvaro i någon läkares medicinskåp till att bli en inredningsdetalj i var man- och kvinnas badrum.

För man behöver ju inte gå många meter den här hösten utan att man stöter på en grå liten pumpflaska som man kan badda sig lite med. Ja, det skulle va på Apoteket då för det verkar va det enda stället som just nu INTE har handsprit tillgängligt.
Men inte nog med att man luktar A-lagsspelare när man går på toa.

Jag hörde ju också om att det i kyrkans värld nu också pratas om att man ska gå tillbaka till starksprit i nattvardsvinet. Detta för att minska risken för smittspridnig av influensan. I vissa församlingar har man redan tagit bort de alkoholfria alternativen och lättvinet har nu byts ut till starkvin...
Jag vet inte jag. Men känns det inte som om det kan bli en...*hick*...blöt...och lite...*hick*...dimmig höst...*hick*.
***
Dagens mat: Vad-som-helst
Dagens låt: Your song - Elton John

Inga kommentarer: